P1030957L’Esperit ennobleix a la persona. Quan aquesta és capaç de cercar els valors més alts i sublims, els sentiments més humans afloren i, al mateix temps, som capaços de somniar en un món nou. I tot això, gràcies a la música. St. Agustí deia que qui canta prega dues vegades; és el “Cant pel Regne de Déu”.

És bo recordar que les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia van començar amb motiu de la introducció de les llengües vernacles en la Litúrgia pel Concili Vaticà II, ja que es feia necessari un repertori i uns animadors per ensenyar i dirigir el cant en català per a la participació litúrgica de l’assemblea cristiana congregada en els temples catòlics. Si bé les Trobades pròpiament es desenvolupen durant l’estiu, no podem oblidar les Trobades Generals de tardor, que es van iniciar l’any 1971 i que des de 1984 es realitzen amb continuïtat. Resseguint la geografia de parla catalana, els animadors de cant s’han anat aplegant en diferents parròquies cada any.

Enguany ens toca a la Sénia d’acollir la XXXV Trobada General d’Animadors de Cant per a la Litúrgia. Serà la tercera vegada, ja que també vam acollir trobades generals el 1987 i el 1993.

És un motiu de joia i d’acció de gràcies poder retrobar-nos, i més encara coincidint amb el 50è aniversari del naixement de Joventuts Unides. Aquesta entitat,  formada per diverses formacions corals i una escola de música, van iniciar-la el llavors vicari Mossèn Àngel Vallés i un joveníssim Andreu Martínez, avui Germà Andreu, veí de la Sénia i monjo de Montserrat. La seua relació amb la parròquia va ser molt estreta, gràcies a l’acolliment que en va fer durant més de trenta anys Mossèn Cristóbal Suñé.

La jornada es va iniciar el dissabte 22 d’octubre amb la visita al camp d’aviació, un camp d’entrenament per als aviadors republicans de la guerra civil i que després va ser ocupat per l’altre bàndol. Al migdia, quan es va acabar la visita es van cantar diversos cànons de la pau. Per la tarda es va assajar per al concert de la nit al qual va poder assistir el sr. Bisbe de Tortosa, D. Enrique Benavent i l’alcalde de La Sénia.P1040024

L’eucaristia que compartírem el diumenge, dia 23 a les 12:00 la va presidir el nostre bisbe de Tortosa. Va cloure la trobada un dinar de germanor al restaurant Diego de Santa Bàrbara

La parròquia de St. Bartomeu de la Sénia, amb la carta de benvinguda, donà la benvinguda als participants de la trobada. Amb aquestes paraules el rector de la parròquia s’adreçava a tots els participants: “que per mitjà del cant de lloança, Déu us ompli de llum i us continuï beneint amb el seu Esperit Sant”.

Mn. Xavier Margalef Jornet
Rector de la parròquia de Sant Bartomeu de la Sénia i de les parròquies de la Tinença

Més fotos