La setmana del 24 al 29 d’agost s’ha celebrat el XXVIII Curset de Formació per a Organistes d’Església celebrat al Monestir de Montserrat.

Del bisbat de Tortosa hem tingut l’oportunitat de participar Heike Heinz i Julia Maria Figueres Heinz, gràcies a l’oferiment de Mn. Jordi Salvadó de la Parròquia Sant Pere Apòstol de l’Hospitalet de l’Infant.

La formació impartida pels professors Ramon Oranias, Pau Riuró i Lorién Santana, ha inclòs matèries com repertori, anàlisi musical, improvisació, tècnica i harmonia.

Els participants a la formació, vinguts de bisbats catalans i valencians, ens hem allotjat a l’hostatgeria del monestir i hem pogut conviure tots junts uns magnífics dies d’aprenentatge musical, espiritualitat i activitats organitzades pel monestir.

Per clausurar la setmana i la formació, el dissabte 29 d’agost, es va celebrar una audició final de tots els participants, on vam poder interpretar una peça al magnífic orgue de la Basílica de Santa Maria de Montserrat. Una gran experiència que quedarà per sempre en el nostre record.

En acabar l’audició,  l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, va fer l’entrega dels diplomes a tots els participants i ens va dirigir unes paraules d’agraïment per haver participat al curs i per la feina que fem acompanyant les misses a les respectives parròquies.

Rev. Jordi Salvadó