El dia 3 de setembre, a les 12 h, dintre el marc de les festes de la Mare de Déu de la Cinta, tingué lloc a l’Espai Sant Doménec, la XIXa edició del Premi Mossèn Ovidio Tobías “Dóna’m la mà”. El 25 de novembre de 1999 nasqué aquest projecte amb la finalitat de reconèixer públicament els valors humans i cristians de persones o entitats que voluntàriament i de manera generosa ajuden la societat. L’Associació a més a més del Premi “Dóna’m la mà” organitza taules rodones i concursos de dibuix i redacció a nivell de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, amb la finalitat de sensibilitzar en valors els xiquets, adolescents i joves. Abans de finalitzar el curs escolar fou el lliurament de premis. Cal agrair el suport del comerç de Tortosa per la seua col·laboració material en aquests premis.

L’ acte fou presidit per la Sra. Meritxell Roigé Pedrola, alcaldessa de la ciutat i Mn. Josep Ma Membrado Blas, president de l’Associació Mn. Ovidio To3bías  “Dóna’m la mà”. Hi eren presents l’il·lm. Sr. Vicari General, José Luís Arín Roig, regidors/es de l’ajuntament de Tortosa, altres autoritats, Primer Majordom i membres de la Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. de la Cinta, Presidenta i membres de la Cort d’Honor, reina de les festes, Maria Espuny Herrero, i un bon nombre de  tortosins. En la part musical hi participà el “Trio de Corda Lumiere” format per un violí, una viola i un violoncel i la cantant Montserrat Bella. Interpretaren en el transcurs de l’acte: “Cantata 147 de Joan S. Bach”, “Largo de Haendel” i “Panicus Angelicus de C. Franch”

El Sr. Conrad Duràn, saludà tots els assistents, agraint la seua presència. Recordà l’artista Sr. Àngel Acosta, autor material del trofeu i  a tots els qui han contribuït al llarg dels anys ajudant els altres sense esperar recompensa- Tot seguit Mn. Membrado saludà el Sr. Vicari General, representant del Sr. Bisbe, qui aquest any no ha pogut assistir-hi per estar a Cinctorres amb motiu de la celebració dels 150 anys de l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia. El Sr. Bisbe és el pare i pastor de tota la diòcesi i és normal la coincidència de dues activitats pastorals.

A continuació, el membre del Jurat, Ximo Monllau, va llegir l’Acta del 21 de juny de 2018, donant a conèixer el veredicte del concurs i de les entitats i particulars que hi havien estat proposats. El Premi fou atorgat al grup de voluntaris de iaios i iaies que col·laboren en els centres escolars. Aquest grup va nàixer a partir de l’envelliment actiu. També es donà un reconeixement als donants de sang de les Terres  de  l’Ebre. La Sra. Rosa Carles donà les gràcies en nom de tot el grup de iaies i iaios i agraí la col·laboració dels centres educatius. El Sr. Paco Bertomeu recollí el premi atorgat als donants de sang, Donà les gràcies a Tortosa i les Terres de l’Ebre per estar al cap dels donants de tota Catalunya.

4Mn. Membrado, president de l’Associació “Dóna’m la mà”, va tenir un record per tots els col·laboradors, entre ells la Sra. Cinta Llassat i felicità els guanyadors. Donà les gràcies a l’ajuntament de Tortosa pel seu suport i al Sr. Conrad Duran qui com tots els anys és el fil conductor del programa. Acabà la seua intervenció manifestant el desig de poder-nos reunir el proper any amb motiu d’aquest acte solidari envers la nostra societat de Tortosa.

Finalment la Sra. Meritxell Roigé saludà tots els assistents i agraí  la col·laboració d’entitats i particulars que de manera voluntària ajuden la nostra societat, concretament avui a l’Associació Mn. Ovidio Tobías “Dóna’m la mà. Felicità els guanyadors i a tots els qui han estat nominats. Va cloure l’acte el “Trio de Corda Lumiere” amb  la interpretació de la peça: “Panicus Angelicus”. Fou una activitat molt reeixida. Gràcies i fins la propera edició.

                                                                  Maria Joana Querol Beltrán