Durant dues setmanes senceres (del 19 de març al 2 d’abril), sense escatimar ni temps, ni generositat ni simpatia envers la gent, el Sr. Bisbe ha realitzat la Visita Pastoral a les dues parròquies de Sant Carles de la Ràpita. Ha viscut de molt a prop el que viu la gent d’aquestes dues comunitats parroquials: la de la Santíssima Trinitat, la del poble i la de Sant Josep Obrer, la del barri.

El bisbe Enrique ha compartit els moments de la catequesi amb els infants de pre-comunió, comunió i post-comunió i amb els catequistes que els acompanyen; ha dialogat amb els joves que es preparen per a la confirmació i amb els seus catequistes, també amb els joves que ja estan confirmats i continuen reunint-se en grup; amb els grups d’adults que continuen formant-se en la seva fe i fent camí junts… i sempre en un caliu de proximitat i d’afecte de la gent envers el seu pastor i del bisbe envers la seva gent.

Trobades cordials amb els consells de pastoral i d’economia, amb els voluntaris de Càritas i de Mans Unides, amb la comunitat de Carmelites Missioneres Teresianes i també amb les confraries i associacions que hi ha a les parròquies.

No han estat visites de protocol. El Sr. Bisbe ha escoltat el que li han dit i ha dialogat obertament sobre tot el que se li ha preguntat sempre animant a seguir endavant i a continuar fent camí en comunitat formant-nos bé per què és molt el que com a cristians podem aportar al nostre món.

I també hem celebrat junts la fe. Les dues Misses Estacionals han estat la trobada amb les comunitats parroquials però també la pregària abans de començar cada reunió; l’Eucaristia de cada dia i la pregària amb la Creu de Lampedusa com a cloenda d’aquesta Visita Pastoral que tots vam viure com a solidaritat intensa i sentida amb tots aquells que han perdut la seva vida a la nostra Mar Mediterrània i amb tots els qui, sigui per la raó que sigui, es veuen obligats a deixar les seves terres i la seva gent.

El Sr. Bisbe ha visitat a l’alcalde de la ciutat, ha participat en una entrevista que li han fet a Ràdio Ràpita i s’ha fet present també en els diferents centres escolars de la nostra ciutat amb una salutació afable al director/a de cada centre. Ha visitat les instal·lacions i s’ha fet present a les classes de l’assignatura de religió per saludar els alumnes i els mestres i professors.

Una menció especial d’aquesta Visita Pastoral mereix la celebració de l’Eucaristia a les dues Residències de gent gran que hi ha a La Ràpita (Centre Vima i l’Onada) com es fa sempre cada quinze dies i la visita als malalts de les dues parròquies als quals habitualment se’ls porta la Comunió a casa.

Ha estat una Visita Pastoral plena de vivència eclesial i de presència social que ens ha deixat a tots molt bon sabor de boca. Gràcies Sr. Bisbe per fer-se tant proper i per compartir la nostra vida.

Mn. Carlos París Escura