Dissabte 8 de juny ens hem trobat al convent de sant Salvador d’Horta de sant Joan, cristians de diferents llocs de la diòcesi i de fora d’ella, per viure la vetlla de Pentecosta.

La celebració ha començat amb l’explicació del sentit de celebrar una vetlla. Després, una pregària ens ha convidat a adonar-nos que Déu és a prop nostre, a deixar de banda les preocupacions i neguits i ser conscients que ningú ens estima com Ell.

Les lectures de la litúrgia de la Paraula han estat el punt de partida pel comentari, a càrrec de Josep Otón. Ens ha recordat que l’Esperit Sant ja ha vingut, però que sovint no ens n’adonem. Necessitem que algú ens faci entendre el que hem viscut, com els deixebles d’Emaús, que malgrat havien vist la passió i resurrecció de Jesús no s’adonaven del que havia passat i estaven tristos.

La segona part ha començat amb una dansa contemplativa que ha introduït l’exposició del Santíssim.

En acabar hem compartit la joia que hem sentit. Hem saludat antics amics i n’hem conegut de nous, tot plegat amb una mica de xocolata i cocs. Un final dolç en un entorn preciós, per una vetlla de Pentecosta molt ungida. Moltes gràcies als que l’heu fet possible!

Pilar Lopez