Del 28 de Desembre a l’1 de gener va fer etapa a Madrid la “peregrinació de confiança a través de la terra” que des de fa 41 anys la comunitat de Taizé organitza arreu del món.

La dinàmica que vivim aquests dies és la mateixa que la comunitat viu a la “colina” de Taizé. Els pilars de la pregària, el treball i l’acollida generen un ambient que propicia l’encontre amb Déu i els germans.

Els joves que vam participar, vam fer estada a les instal·lacions del col.legi Jesús Maestro de les Germanes Teresianes i el pis d’OCASHA; i les parròquies de San Juan Crisóstomo y del Perpétuo Socorro ens obriren les portes al treball matinal.

La jornada girava entorn els tres moments d’oració: matí, migdia i nit. Els matins estàvem a la parròquia d’acollida on fèiem la pregària del matí i els diàlegs amb grups de diferents llengües sobre les propostes de “la carta de Taizé” que ens parla enguany de la importància i necessitat de l’hospitalitat.

Al migdia anàvem cap al centre de la ciutat que es feia la pregària a diverses esglésies i després de dinar a triar un d’entre els tants tallers per conèixer i aprofundir en les diverses realitats cristianes d’hospitalitat, acollida, encontre, reconciliació, compromís… que concreten tot el treball, diàleg i intencions d’aquests dies. Descobrir com és possible un món diferent viscut amb fe, esperança i caritat és tot un regal.

La jornada acabava als pavellons 4 i 6 d’IFEMA on repartien les menjades i sopàvem per continuar amb l’oració on ens aplegàvem els vora 15.000 joves participants. Tota una experiència!

També entranyables són l’oració per la pau i la festa de les nacions que es viu a la parròquia d’acollida amb les famílies i participants a l’encontre la nit de cap d’any.

La peregrinació ha fet parada a Àvila i Barcelona abans de tornar cap a Taizé per preparar la propera etapa del 2019, aquesta vegada a Wroclaw (Polònia).

Mn. Ivan Cid Pegueroles