Avui, dia 16 de gener, dilluns, hem tingut la trobada sacerdotal de 01-16 Formació clergatformació dels sacerdots de la diòcesi de Tortosa, a la casa d’espiritualitat de les teresianes. És una de les trobades programats durant tot el curs, que vénen a ser cada una per mes.

Hem tractat sobre la Litúrgia de les Hores, i ha vingut a impartir aquestes dues hores de formació el monjo de Montserrat dom Ignasi Fossas i ens ha invitat a viure la pregària de l’Església, en què ha recalcat que aquesta oració no solament és per als monjos i els sacerdot, sinó també per als fidels cristians, ja que obre la seva ànima a Déu per la pregària. En part, ha vingut a causa de la nova edició que s’ha fet de la “Litúrgia de les Hores” en català, on queda actualitzada l’edició antiga i a més es tradueixen els himnes.

01-16 Formació clergat1S’han basat les conferències sobre la Constitució Apostòlica Laudis Canticum de Pau VI i sobre l’Ordenació general de la Litúrgia de les Hores, que es va reformar fa uns anys. Dom Ignasi, ens ha convidat a viure com a sacerdots aquest gran cúmul d’oració i de doctrina que ens ofereix l’Església, i que es va estar treballant durant uns set anys després del concili Vaticà II; ací trobem també punts de meditació; la Liturgia proposa una gran riquesa de textos, salms, lectures bíbliques, comentaris, i sobretot és l’oració de l’Església; tots els cristians preguem amb el salms, interpretats sota el misteri pasqual de Jesús. Sant Agustí ens va ensenyar a resar amb Crist.

Mn. Antoni Bordàs Belmonte