Els dies  26, 27 i 28  de juny, va tenir lloc a la Capella del Santíssim de la Catedral, el Tridu en honor al Sagrat Cor de Jesús. El primer dia el presidí  mossèn Josep Insa i els altres dos, mossèn  Josep Ma Membrado, rector de la Parròquia del Sant Crist de la Catedral.

Primer dia. Com els altres dos,  s’inicià amb el rés del Rosari. A continuació l’Eucaristia amb el cant d’entrada: “Glòria a Vós o Crist Senyor”.  Les lectures de la missa foren del 26 de juny  del Temps Ordinari i les oracions de la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. En l’iniciar la celebració,  Mn.  Insa ens va dir unes breus paraules sobre la devoció al Cor de Jesús. Va començar amb Santa Margarida  Maria Alacoque. Aquesta devoció tenia com objectiu, en primer lloc la Reparació i el culte al Sagrat Cor. A poc a poc, es va anar estenent per tota l’Església. Avui tenim el goig de què gairebé en totes les parròquies podem trobar una imatge del Cor de Jesús.

La primera lectura, Gn 15, 1-7.12.17-18 és preciosa- ens digué-, un diàleg entre Déu i Abram: ” No tinguis por, Abram, sóc el teu protector. La teua recompensa serà  molt gran“. Aquestes paraules, el Senyor no les diu només a Abram, ens les diu també a cadascú de nosaltres. És un diàleg, un tu a tu, amb Déu. També nosaltres, com  Abram, hem de confiar en la promesa del Senyor. L’Evangeli  Mt 7, 15-20, ens parla de donar bons fruits. Si creiem en la Persona de Jesucrist, creurem en la Paraula de Déu. Cal acceptar-la perquè és la Paraula del Senyor, però no només escoltar-la, sinó que després hem de ser sembradors de la Paraula. Sobretot amb el nostre exemple de vida. En les obres de misericòrdia, en la santedat, en l’espiritualitat del Sagrat Cor, que és arribar al més profund, al més íntim de Jesucrist: L’amor, l’amor misericordiós.

Segon dia. Ens va presidir la celebració Mn. Josep Maria Membrado. La primera lectura, Gn 16, 1-12.15-16  i l’Evangeli Mt.7,21-29. Jesús ens  prevé de escoltar la Paraula de Déu i després oblidar-la: “No entrarà en el Regne del cel tothom qui em diu; Senyor, Senyor; hi entraran només els qui compleixin la voluntat del meu Pare de cel”. “Per això tothom qui escolta aquestes paraules meves i les compleix és com un home prudent que ha construït la seva casa sobre la roca”. Aquestes paraules de Jesús ens -digué Mn. Membrado- diuen que escoltar la Paraula és  aprofundir en ella,  buscar el que és essencial  en la nostra fe.  Les paraules se les emporta el vent. L’important és buscar en tot la voluntat de Déu.

Tercer dia: Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. S’inicià la celebració amb el rés  del Rosari, però no vam resar la lletania  Lauretiana normal, sinó la lletania del Cor de Jesús.

Començà l’Eucaristia amb el cant d’entrada. La primera lectura Ez 34, 11-16; la segona Rom 5, 5-11 i l’Evangeli Lc 15,3-7. A l’homilia Mn. Membrado ens digué: En aquesta Solemnitat del Cor de Jesús, de quin aspecte parlar que no coneguem? El cor és el centre de la persona, és la capacitat d’estimar. A Jesús, Fill de Déu fet home, el sentim com un dels nostres. Ell ens digué: “Apreneu de mi, que sóc benèvol i humil de cor”. Ens estima incondicionalment. L’amor de Déu és el nostre refugi i ens demana que estimem com ell: incondicionalment, de forma gratuïta, sense esperar res a canvi. Sap que tindrem moments de defallença, de desànim, però el Senyor ens conforta: “Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats i trobareu el vostre repòs”. No tinguem por, ell està amb nosaltres i és l’amor. Emprenem el camí de Jesús,  especialment sent-li  fidels.

Després de la missa, cada dia vam tenir l’adoració al Santíssim, preparada pels membres de l’Apostolat de l’Oració. El Tridu ha estat un moment de gràcia. Tots hem marxat molt contents i disposats a esforçar-nos per portar als germans el goig que hem sentit aquests dies. Donem gràcies al Senyor.

Ma Eva Morelló Culubret
Presidenta de l’Apostolat de l’Oració