Amb aquest suggestiu títol es van presentar el passat 7 d’abril, al 04-07 Tresors recuperats palau de la Diputació Provincial de Castelló, les peces d’orfebreria de les diòcesis de Tortosa i Sogorb-Castelló han restaurat durant el passat any als tallers de conservació i restauració de dita Diputació.
Un conveni signat pels President de la Diputació de Castelló i els respectius Bisbes (el de Tortosa pels pobres de la província de Castelló) per a l’any 2016 ha portat a la restauració i conservació de vàries peces de la parròquia de sant Pere Apòstol de Cinctorres i la Creu processional de finals del segle XIV de la parròquia de sant Jaume de Coratxar. A més d’altres peces de parròquies de la diòcesi de Castelló.
L’acte va començar amb una trobada dels dos Bisbes i el president i vicepresident de la Diputació. Acte seguit es va anar al saló noble on estaven exposats els objectes i allà es va signar un nou conveni de col•laboració per continuar durant el 2017 en la restauració de més obres d’art –tant d’orfebreria com de pint04-07 tresors recuperats1ura o altres-.
La presentació va anar a càrrec del Diputat de cultura sr. Vicent Sales. La restauradora Imma Traver va explicar el procés que s’ha dut a terme en les peces. Després van cloure l’acte el Bisbe de Tortosa, Mons. Enrique Benavent; el de Castelló, Mons. Casimiro López; i el president de la Diputació, sr. Javier Moliner.
Els rectors de les respectives parròquies, algun Alcalde de les poblacions, feligresos de les parròquies que van participar emocionats de l’acte van poder recollir les peces per retornar-les a les seves parròquies i així poder continuar fent-les servir per al culte, motiu per al que foren creades.