El Tren Missioner–Domund 2019 a Montserrat
Com a batejats, siguem missioners en els nostres entorns

Diòcesis de Tortosa, 19 d’octubre de 2019

En el marc del Mes Missioner Extraordinari, declarat pel Papa Francesc, aquest dissabte 19 d’octubre va tenir lloc la trobada del Tren Missioner –Domund 2019, organitzada per Cristians Sense Fronteres conjuntament amb les Delegacions de Missions i Obres Missionals Pontifícies de les Diòcesis catalanes.

Al voltant de 400 persones, principalment infants i adolescents,van participar-hi procedents dels Arquebisbats i Bisbats de Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu, Vic, Tarragona, Tortosa i l’Urgell. Un total de 28 grups entre parròquies, escoles i altres grups de pastoral van poder gaudir d’un programa ple d’activitats que naven des d’espais de música i ball, a estones de reflexió en grupper edats, una Eucaristia i unespaide testimoni missioner.

Van acompanyar-los el cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella junt amb els seus bisbes auxiliars, Antoni Vadell i Sergi Gordo, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planelles, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, el bisbe de Vic, Romà Casanova, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez i el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, que a la vegada feia d’amfitrió de l’acte al ser el bisbe responsable en l’àmbit de les missions a la Conferència Episcopal Terraconense.

La jornad afinalitzà amb unaFesta de l’Enviament, moment en què els participants van manifestar el seu compromís de ser testimonis de la seva fe i per tant, missioners en els seus entorns més propers: a la família, a l’escola o amb els amics, entre d’altres.

“Com a batejats que som, estem cridats a donar testimoni de la nostra fe al nostre voltant, com també ho fan milers de missioners arreu del món” Enrique Benavent. Bisbe de Tortosa i responsable en l’àmbit de les missions a la CET. “El Tren Missioner és una trobada d’animació missionera, oració, reconeixement als missioners i de compromís cristiàen els nostres entorns”

Manel Górriz. Coordinador de Cristians Sense Fronteres a Catalunya i Responsable del Tren Missioner 2019.