Com tots els anys, dintre el marc de les festes en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta, el divendres, 31 d’agost, va tenir lloc al Pavelló Firal de Tortosa la “Diada de la Gent Gran”. Hi eren presents les autoritats municipals presidides per l’alcaldessa Sra. Meritxell Roigé Pedrola i un bon nombre de gent dels esplais de la ciutat i d’alguns pobles de la comarca, de la Residència Diocesana d’Ancians Sant Miquel, de l’Hospital de Jesús  i altres persones jubilades.

Començà la jornada amb la celebració de l’Eucaristia presidida per l’Il·lm. Vicari General, José Luís Arín i concelebrada per Mn. Víctor Cardona, president de la Residència d’Ancians Sant Miquel i per Mn. Joan Bajo, consiliari del moviment cristià Vida Creixent. S’inicià amb el cant d’entrada: “Glòria, glòria, sempre seràs nostre Senyor”. Com tots els anys, ens van acompanyar amb els seus  instruments musicals i cants, Maria Lombarte i Anny Noriega.

Tot seguit mossèn José Luís Arín, en la monició d’entrada, ens adreçà unes paraules remarcant que dins de les festes de la Cinta, un dia es dedica a les persones grans, les qui per la seua joventut acumulada i pels molts anys viscuts, tenen més experiència de la Mare de Déu. Ara comencem l’Eucaristia demanant perdó al Senyor per les nostres misèries i defectes.

Es proclamà la lectura de la 1ª carta de sant Pau als cristians de Corint (1Co 1, 17-25). El Salm 32: “Senyor, la terra és plena del vostre amor” i després del cant de l’al·leluia, Mn. Joan Bajo proclamà l’Evangeli segons sant Mateu (Mt 25, 1-13)

Mn. Arín començà l’homilia saludant els sacerdots concelebrants, autoritats i tots els qui participàvem  de l’Eucaristia, que és d’acció de gràcies a Déu. Gràcies també per poder tenir la gent gran un dia de festa amb motiu de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta. La primera lectura que acabem de proclamar fa elogi de la saviesa, la que dóna la vida, l’experiència de la qual les persones grans en sou portadores. Vida viscuda amb goig en el si de les famílies, en els casals, amb els amics… L’Evangeli ens parla de la paràbola de les deu noies, que sortiren amb torxes a rebre l’espòs. N’hi havia cinc de prudents i les altres cinc eren desassenyades. La paraula de Déu ens parla de la virtut de la prudència que ens ajuda a trobar els mitjans per aconseguir allò  que desitgem i que li agrada a Jesús, qui ens diu que visquem feliços. Mn. Arín ens cità una frase del P. Jesús Orteaga d’un programa de TV: “Ser felices, para hacer felices a los demás”. Voldria acabar amb un consell. Quan a la nit marxeu ja a descansar, feu-vos aquestes preguntes:  Avui com a cristià, què he fet? Com ho he fet?  Estic content i satisfet pel que he fet bé? Demaneu perdó al Senyor i que li pugueu dir: Tinc els mateixos defectes, però he tingut més ocasions de fer el bé, que de falta d’ajudar els altres.

Al final de l’Eucaristia vam cantar l’himne de la Mare de Déu de la Cinta. Un fort aplaudiment va cloure la celebració. Demanem a la Mare de Déu que ens acompanye sempre en la nostra vida i ens conserve l’alegria de la fe.

A continuació fou el lliurament de premis del concurs de narrativa curta, convocat per la revista: “La Veu dels Jubilats”. Als premiats se’ls obsequià amb una placa i un diploma. Tot seguit tres parelles molt joves, van fer una exhibició de balls de saló, a càrrec de l’escola “Twist Club de Ball Esportiu Jesús”. Després  del dinar de germanor, van tenir lloc altres activitats, com el reconeixement a l’home i la dona de més edat participants en la diada. Ens vam acomiadar fins el proper any. Que la Mare de Déu de la Cinta ens acompanye sempre.

                                                 Maria Joana Querol Beltrán