El primer dia de l’any, el Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent Vidal,btypresidí l’Eucaristia a les 11 hores, a la catedral, a la capella de la Mare de Déu de la Cinta. Van concelebrar el rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral, Mn. Josep Mª Membrado i Mn. Rafel Prades. A l’inici de la celebració ens digué el Sr. Bisbe que als vuit dies del naixement del Senyor, l’Església celebra la solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu i la Jornada Mundial de la Pau. Mn. Rafel va dirigir els cants. El d’entrada fou: “Des del món us mirem, Mare nostra”.

La 1ª lectura del llibre dels Nombres (Nm 6, 22-27). El Salm responsorial 66: “Que Déu s’apiadi de nosaltres i ens beneeixi”. La 2ª lectura de la carta de sant Pau als cristians de Galàcia (Ga 4, 4-7). Mn. Membrado proclamà l’Evangeli  segons sant Lluc (Lc 2, 16-21)..

El Sr. Bisbe ens digué en l’homilia que dintre l’ambient de les festes de Nadal, celebrem la solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu. Hem escoltat en la 2ª lectura: “Quan el temps arribà a la seva plenitud, Déu envià el seu Fill, nascut d’una dóna… perquè obtinguéssim ja la condició de fills…”  Per a Déu la història de la humanitat té un sentit i l’ha convertida en història de salvació.  Avui comencem un any nou i ens desitgem uns als altres el millor. Però, què és el millor per a un cristià?  El millor és que la seua història personal arribe a ser una història de salvació, de gràcia i d’amistat en Déu, apropant-nos a la meta que vol per a cadascú de nosaltres.  Quina revisió hem fet de l’any que acabem?  Visc la meua vida cristiana cada vegada amb més alegria?  Quines propostes fem per a l’any nou? El millor propòsit que podem fer és el créixer  en l’amor a Déu, sabent dir-li sí a la seua voluntat en els moments de dificultat, de sofriment i de prova. La nostra història ha de ser de gràcia i amistat en Déu. Això és el que el seu Fill va voler fer, una història de fe i confiança plena.

Al llarg de l’Advent hem contemplat la Mare de Déu en diferents escenes com l’Anunciació i la Visitació. Avui, celebrem el misteri de la seua maternitat divina. La seua missió fou ser la Mare del Senyor, acollint-lo, oferint-lo i acompanyant-lo. Maria acollí Jesús amb alegria, però la relació amb el seu Fill va ser una relació espiritual. Ella el va acompanyar, educar, instruir… Maria fou la mare adequada per al Fill de Déu, rebent-lo com a do seu. En tots els moments de la vida de Jesús, Maria va estar al seu costat per ajudar-lo a complir els designis de Déu. L’animà sempre a complir la voluntat del Pare, encara que com a Mare li costés sacrifici. Agraïm a Maria la seua missió.

Avui en aquesta Jornada Mundial per la Pau, ens unim a tota l’Església demanant la pau per a tot el món. Veiem quantes persones han de fugir de la seua terra a causa de les guerres, la violència, la fam… perquè no tenen el necessari per viure una vida digna. Demanem al Senyor la pau per al món i aquells que tenen a la seua mà el buscar-la, cal que posen els mitjans per trobar-la. Que així sigue.

Arribat el moment de les pregàries vam pregar per l’Església, pels pobres i marginats de la societat, per tots els treballadors, pels qui albtyllarg d’aquest any prendran decisions importants en la seua vida i per la pau del món que només Déu pot donar. A l’ofertori vam cantar: “Fidels, atanseu-vos triomfants i alegres” i durant la comunió: “Jo crec en vós, bon Déu”.

En acabar la celebració el bisbe Enrique ens donà la benedicció final i les paraules de comiat foren: Us desitjo un bon Any Nou, ple de la gràcia del Senyor. Tot seguit vam passar a adorar el Nen Jesús mentre cantàvem: “Santa Nit”. Finalment Mn. Membrado donà les gràcies al Sr. Bisbe per haver-nos acompanyat en la celebració de l’Eucaristia en el primer dia de l’Any, en  la solemnitat de Santa Maria, Mare de Déu, així com també ho va fer el dia de Nadal. Li desitgem tots un sant i feliç any.

Que Maria, ens faci el do de tenir els ulls sempre oberts per complir la voluntat del Senyor i en els moments difícils que aquest any ens té reservats, no ens manque mai l’esperança en la presència salvadora del Senyor entre nosaltres.

                                                                     Maria Joana Querol Beltrán

Vegeu més fotos