En l’any que el monestir compleix els 425 anys de la dedicació de l’actual Basílica, més de 160 peregrins de les parròquies de l’arxiprestat del Delta-Litoral van pujar al monestir el passat 8 d’octubre, com fan cada any, a principi de curs, per posar totes les seves activitats pastorals sota l’ampar, la protecció i la intercessió de la Mare de Déu, posant especial èmfasi en els malalts, els xiquets de la catequesi i les seves famílies i els seus preveres.

La jornada va començar sortint força aviat de les diferents destinacions per poder arribar i agafar el cremallera que els va deixar tots al peu del monestir. Bona part de la gent va poder visitar la Moreneta i va poder assistir a la missa conventual, al final de la qual l’escolania va interpretar la Salve i el Virolai.

Havent dinat, la romeria va concloure amb una pregaria de comiat al Cambril de la Mare de Déu, seguint el lema de la proposta pastoral d’enguany: “La meva casa serà casa d’oració“. Amb la baixada amb el cremallera i la tornada amb els autocars als punts d’origen es va donar per finalitzada la Romeria.

Mn. Jordi Salvadó

10-08 Romeria a MOntserrat