El dia 2 de novembre, com tots els anys, la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Tortosa, preparà la celebració de l’Eucaristia al cementiri, amb una nombrosa assistència de fidels de les parròquies de la ciutat. Fou presidida pel Provicari General, Mn. Isaïes Riba i concelebrada per Mn. Xavier Goñi, rector de la parròquia dels Àngels. Com aquest any la festa de difunts coincidí en diumenge, els rectors de les parròquies de Tortosa no van poder fer-hi presents.

11-02 difuntsUn laic donà lectura a la monició d’entrada dient que en l’Eucaristia celebràvem la mort i resurrecció del Senyor; per tant la nostra pregària pels difunts ha de ser plena d’esperança, ja que estem cridats a viure la vida eterna i a retrobar-nos amb ells. També ens digué que la mare del nostre bisbe Enrique, estava molt greu i ens invità a pregar per ella. Per aquest motiu, el Sr. Bisbe no va poder ser-hi present.

S’inicià la celebració amb el cant:“Doneu-los Senyor, el repòs etern”. En l’homilia Mn. Isaïes ens digué que estàvem celebrant la Missa en un lloc sagrat, amb uns “retaules” molt peculiars, on estan els nostres éssers estimats. Jesús ens diu: “Confieu en Déu, confieu també en mi… Tornaré i us prendré a casa meva, perquè també vosaltres visqueu allà on estic…” Ens hem reunit aquí, ens digué, membres creients de les diferents comunitats de Tortosa i fem un acte de fe en la vida per sempre. “Jo sóc el camí, la veritat i la vida, ningú no arriba al Pare, si no hi va per mi”. Com després proclamarem en el Credo, els cristians creiem en la Resurrecció. Ens hem reunit sobretot per pregar i com diu el prefaci, en Crist se’ns obri l’esperança d’una resurrecció gloriosa. Jesús ens dóna el consol de la promesa de la vida eterna, ens obrirà l’estança del cel on viurem per sempre i veurem Déu cara a cara. Que la Mare de Déu ens hi ajudi a tots.

Acabà la celebració plens d’esperança en el Senyor i cantant l’himne de la Mare de Déu de la Cinta.
Maria Joana Querol Beltrán