Com tots els anys, el matí del dia 22 de desembre, un bon nombre de laics representants de les diferents delegacions, moviments, associacions i institucions de la diòcesi, ens vam aplegar a la sala gòtica del Palau Episcopal per felicitar el Nadal al Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent Vidal. Excusà l’absència del Sr. Vicari General qui aquest any no podia ser-hi present per motius de salut de la seua mare.

Després de saludar-nos personalment a cadascú, ens donà les gràcies pel treball que portem a terme en el si de la nostra església diocesana. Inicià les seues paraules citant una frase de sant Joan Crisóstomo que aquests dies ha sortit a la Litúrgia de les Hores:“Evangelitzar és anunciar al món que Jesús ha vingut”. Hi ha moltes maneres d’anunciar Jesús i la seua Mare: uns amb el testimoni de Càritas, altres amb la pregària, altres des de les confraries, etc. En l’església hem de saber valorat el treball de tots. La nostra diòcesi és petita, però cadascú hem de col·laborar i posar la “nostra pedreta”.

Ens digué que hem de viure amb esperança, avui que tenim tantes temptacions de caure en un cert pessimisme, ja que de vegades som més conscients de les nostres pobreses que de les nostres realitats. Nadal ens ha de portar esperança perquè:
. Jesús en Betlem era més pobre que nosaltres. Va néixer pobre i en el silenci de la nit, però va aconseguir transformar el nostre món. No podem pensar que no tenim força i, encara que ens pese més la pobresa i les limitacions que l’èxit, mirem Jesús i no ens deixem esclafar.
. En la vida de l’Església no és tant el que aconseguim, sinó el que intentem fer les coses el millor possible. No ens preguntem pel què fem, sinó preguntem-nos si hem procurat sembrar i, la resta ho farà el Senyor. No ens preguntem mai què hem aconseguit, sinó preguntem-nos com hem viscut la nostra missió. Si hem sembrat bé, el Senyor ho farà fructificar.

De vegades quan apareixen circumstàncies doloroses, no tenim ganes de seguir, però precisament és en aquests moments, quan més necessitats estem de l’ajuda del Senyor.

El nostre bisbe Enrique ens desitjà a tots un bon Nadal. Felicitats a tots, -ens digué-, a les vostres famílies i a les entitats que representeu. Que brille sobre tots la llum de Jesús en aquestes festes tan entranyables .

Maria Joana Querol Beltrán