“¡COMO ESTRELLA EN LA NOCHE!”

El passat dia 22 d’octubre, al Museu de les Terres de l’Ebre el nostre bisbe Mons. Enrique Benavent va fer la presentació del llibre ¡Como estrella en la noche! Madre Hermínia de Jesús. Retazos de una vida, juntament amb l’alcalde d’Amposta, Sr. Adam Tomàs, i el coordinador de l’obra, el Dr. Anton Pujol, i l’editor, el Sr. Ramon Casals, de l’Edit. Casals. Escrit per les germanes del Monestir del Sagrat Cor es descriu el camí espiritual que seguí la Mare Hermínia, fins el seu traspàs el 2004, en paraules de Monsenyor.

Mare Hermínia, amb la seva comunitat de carmelites descalces –fundades per Santa Teresa de Jesús­-, decidí emprendre el trasllat del monestir de Puigcerdà a Amposta per les circumstàncies que s’expliquen al llibre, amb el beneplàcit de l’aleshores bisbe de Tortosa, Mons. Ricard Maria Carles, i amb la desinteressada col·laboració del Rev. Dr. Josep Maria Pujol Bertran, d’Amposta, el qual va fer les gestions necessàries i proporcionà els mitjans per a poder culminar l’empresa en aquells difícils anys 80. Paral·lelament se descriu des d’un punt de vista històric la seva personalitat i el procés de la fundació del monestir, a més de la construcció de l’ermita dedicada a Santa Maria del Montsià, i del Sagrat Cor que s’alça al cim del Montsianell. És de destacar el capítol de testimonis de persones que la van conèixer bé i manifesten la seva religiositat.

La publicació de l’obra ha estat possible per la col·laboració desinteressada de l’Editorial Casals (Barcelona) que ha donat tots els seus beneficis a la comunitat del Monestir, i a una subvenció de l’Ajuntament d’Amposta, que l’ha considerat de valor històric al descriure l’arribada a les Terres de l’Ebre de la comunitat, junt a les fotografies de la construcció i de la vida monacal.

Dr. Antón Pujol

*El llibre es pot adquirir a la llibreria del Bisbat (c. Mercaders, s/n-Tortosa)

Àlbum fotogràfic