Els dies 5, 6 i 7 d’octubre, a la Casa d’Espiritualitat Sant Enric d’Ossó, ens van aplegar com cada any, un grup de senyores per fer Exercicis Espirituals. El Director va ser Mossèn Josep Ma Tomàs. La seua paraula plena d’unció, de senzillesa i d’amor a Déu ens va

bty

ajudar a entrar en el nostre interior davant la presència del Senyor. Van ser pocs dies, però intensos de pregària, de comunió, de llum i d’encontre amb el Pare ple de misericòrdia qui ens acull i ens estima.

Algunes de les seues meditacions van ser: «Trobada amb Crist. Déu ens estima sempre. Volem veure Jesús. Descobrir Jesús en la nostra vida. Sóc un Jesús per als altres? Jesús mirava sempre a la vora del camí. Tots som convidats a portar la creu de cada dia. El tresor del nostre fang.  Maria, la nostra Mare. Crist en l’Eucaristia: pa partit i repartit. Hem de ser portes obertes per deixar entrar a Déu i als germans». Amb el cor ple d’alegria i amb desitjos de fer de la nostra vida un acte de servei i d’amor, vam retornar a les nostres cases.

L’endemà, ens aplegàrem també a la Casa d’Espiritualitat Sant Enric d’Ossó per celebrar l’Assemblea Diocesana de l’Apostolat de l’Oració. La Presidenta, Mª Eva Morelló, donà a tots la benvinguda i tot seguit vam resar Laudes i vam assajar els cants de la missa. A continuació Presidenta, va donar una xerrada sobre: «Que els vostres cors s’asserenin. No tingueu por». Repassà i comentà les vegades que Jesús diu a l’Evangeli aquesta expressió: «No tingueu por». Acabà en les paraules de Crist als deixebles: «Coratge, no tingueu por. Sóc jo»

Com al consiliari Mossèn Blai Ruiz li va ser impossible acompanyar-nos, en el seu lloc va venir mossèn Alexis Keith. A les 12,45 h. vam celebrar l’Eucaristia. La 1ª lectura: Is 5,1-7, el salm 79 i la 2ª Fl 4,

bty

6-9, foren llegides per membres de l’A de l’O. així com les pregàries. Mn. Alexis proclamà l’Evangeli Mt 21, 33-43, i en l’homilia ens comentà que la història del poble d’Israel és de pecat i de reconciliació. Ara la vinya del Senyor és l’Església, que la sosté Crist i el seu amor supera totes les nostres infidelitats i pecats. No hem de tenir por d’estimar i ser estimats.

En acabar la celebració, tots al jardí per fer la foto del grup. A continuació, dinar i llarga sobretaula. A la tarda, Mn. Alexis ens dóna una xerrada: «Els pecats capitals i les virtuts cardinals i teologals». Els pecats capitals: supèrbia, avarícia, ira, luxúria, enveja, gola i peresa són arrels que perviuen al nostre cor i que hem de superar amb l’exercici de les virtuts. A continuació ens parlà de les virtuts cardinals: prudència, justícia, fortalesa i temprança i després de les teologals: fe, esperança, i caritat. Com diu Sant Pau, de les tres, a la vida eterna, només perviurà la caritat, perquè la fe i l’esperança, en gaudir ja de la presència del Senyor, no les necessitarem.

Després del cant a la Mare de Déu, «Maria, ave Maria» i havent passat un dia ple de joia i amb forces renovades, vam marxar cap als nostres pobles per portar als germans l’alegria que el Senyor ens havia donat.

      Ma Eva Morelló Culubret
Presidenta de l’Apostolat de l’Oració