3dfd67f9-ecce-422d-ba0c-ac51e21d291eAtenent a les paraules de Jesús als seus apòstols. “Veniu ara tots sols en un lloc despoblat i reposeu una mica”, el passat diumenge 24 de febrer a la nit, ens reuníem un grup de sacerdots diocesans, juntament amb dos diaques permanents, a la casa d’espiritualitat sant Enric d’Ossó, en Jesús -Tortosa, sota la direcció de Monsenyor D. Jesús Fernández González, bisbe auxiliar de Santiago de Compostel·la, fins al divendres 1 de març, després de dinar, per retirar-nos dels quefers diaris i acostar-nos més al Senyor i poder intimar d’una manera especial amb Ell.

Hem viscut uns dies d’intensa pregària, tant individual com comunitària. L’Esperit va desplegar les seves ales per posar-se d’una manera especial sobre cadascun de nosaltres. Litúrgia de les Hores en comú, meditacions i pláticas, llargs espais perquè cadascú poguéssim reflexionar sobre els temes tractats, a les habitacions, al camp, a les capelles o oratoris de la casa, sempre apropant-nos més al Senyor.

Una estona d’especial vivència davant el Senyor era, en caure el dia, el trobar-nos davant Jesús exposat a l’altar per lloar-lo, adorar-lo, glorificar-lo; els cants, els silencis, la lectura de la Paraula, les peticions i súpliques, la benedicció amb el Santíssim … I com a continuació i culminació del dia: la sagrada Eucaristia, viscuda per tots amb total entrega, participació i devoció.

En la nostra pregària, hem demanat aquests dies al Senyor per l’Església, per tots els batejats, pel Papa Francesc, pel nostre bisbe Enrique, pel bisbe Jesús que ens dirigia; pels altres bisbes, sacerdots i diaques, que ens sentim treballadors privilegiats del Regne, perquè ens ha cridat a guiar, pasturar i servir als nostres germans, cada un en el seu ministeri

Uns dies necessaris, el fer aquest alt en el camí per identificar-nos més, si cap, amb el Senyor, tenir cura de la fraternitat sacerdotal, i poder tornar a les parròquies amb ànims renovats i total entrega a les persones que ens han estat confiades.

Mn. J. Bta. Jovaní, diac.

Galeria fotogràfica