Me demanen del Seminari que escrigui unes línies amb motiu dels 25 anys d’ordenació sacerdotal. Dos sentiments estan molt vius en el meu cor: l’acció de gràcies i la petició de perdó.

L’acció de gràcies en primer lloc a Déu per la seva crida i per la seva fidelitat en mantenir-me en el seu servei i en el servei als germans. “Això és el meu cos. Aquesta és la meva sang. Jo t’absolc dels teus pecats”. Entra en la història, per mitjà de la meva pobresa, quelcom que està per damunt de les nostres capacitats: la presència eficaç de la Resurrecció de Crist.

En el 25è aniversariAgraïment a Maria, la Mare del Senyor i nostra, que sempre ha tingut en mi mostres concretes de mare i protectora.

Una acció de gràcies que s’estén als meus pares, a la meva parròquia, als mossens, a les religioses, als catequistes, als superiors i formadors del Seminari i a tants que van ser mediadors del Senyor per a què la crida de Déu arribés en mi a donar fruit.  L’acció de gràcies es concreta també en el col·legi diocesà, el temps d’estudis, les parròquies i el bisbat on la providència, per mitjà dels bisbes, m’ha enviat a desenvolupar el ministeri sacerdotal i que han segut i són sosté, impuls i exigència per a ser de veritat sacerdot de Crist i servidor del Poble de Déu.

El segon sentiment és la petició de perdó. A Déu i als meus germans, per les vegades que no he estat transparència de Crist amb el meu ministeri, amb el meu servei, amb la meva paraula, amb la meva presència. És cert: Déu sap “de quin fang ens va formar” i, com diu el Papa Francesc, “el receptacle de la misericòrdia és la debilitat i el pecat de la persona humana”. És aquesta pobresa la que el Senyor vol convertir en el seu millor aliat, si nosaltres el deixem.

Així, des d’aquesta perspectiva, que a mi encara me sembla curta, i des d’aquests sentiments, demano que seguiu pregant per mi, per la meva fidelitat a Crist, a l’Església i a tots vosaltres. Si mil vegades nasqués, mil vegades escoltaria la veu del Senyor que em cridà al sacerdoci ministerial.

Víctor-Manuel Cardona

Aquest any celebra les noces d’or sacerdotals:
Mn. Antonio Jurado Garcia

Celebren les noces de plata de sacerdoci:
Mn. Víctor-Manuel Cardona Eixarch
Mn. Blas Ruiz López