Un any més, el nostre bisbe Enrique, amb motiu de la propera celebració del Nadal, va compartir el dilluns 18, una llarga estona durant el sopar, amb els transeünts de la Casa d’Acollida i amb la comunitat de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

Va dialogar amb els deu que aquella nit havien estat acollits per les germanes i dues voluntàries que com tantes vegades van a ajudar. Al llarg del sopar el Sr. Bisbe va mantenir conversació amb aquelles persones que tan necessitades estan de rebre el caliu inherent de la caritat, de parlar, dialogar i ser escoltades. Manifestació espontània, uns més que els altres, de les seues vivències i situacions de solitud i grans dificultats. Ben segur que aquesta nit serà per a tots ells inesborrable.

També hi era present el director de la fundació de la Casa d’Acollida, Sr. Lluís Lamote de Grignon, que amb tant interès dedica part del seu temps per atendre els més desvalguts i marginats de la nostra societat. El bisbe Enrique, després de romandre una bona estona amb els transeünts, va estar també amb el director de la fundació i la comunitat.

Donem gràcies a Déu per les germanes de la Caritat que des de l’any 1995 estan fent un gran apostolat en la Casa d’Acollida i en la pastoral del barri. Cal remarcar que la seua arribada a Tortosa va ser un dels fruits immediat del Concili Provincial Tarraconense.

I acabo amb unes paraules de sant Pau als romans sobre el servei i la caritat:”Acolliu-vos els uns als altres, tal com el Crist us ha acollit, per a glòria de Déu” (Rm 15, 7). També un camí incomparable de l’amor i la caritat el tenim en la 1ª carta de sant Pau als corintis: “…si tingués tanta fe que fos capaç de moure muntanyes, però no estimés, no seria res” (Co. 13, 2)

Casa d’Acollida – Tortosa