El Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent, celebrà la Missa del dia de Nadal a la capella de la Mare de Déu de la Cinta. Va concelebrar el rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral, Mn. José Mª Membrado. S’inicià la celebració amb el cant d’entrada: “Fidels, atanseu-vos”. Mn. Membrado va fer la monició d’entrada.  La 1ª lectura fou del llibre del profeta Isaïes (Is 52, 7-10). El Salm responsorial, el 97 “D’un cap a l’altre de la terra tothom ha vist la salvació del nostre Déu”. La 2ª lectura de la carta de sant Pau als cristians hebreus (He 1, 1-6). Mn. Membrado proclamà l’Evangeli segons sant Joan (Jn 1, 1-18).

El Sr. Bisbe, després de saludar el sacerdot concelebrant i els fidels, ens digué en l’homilia que la litúrgia de Nadal ens presenta uns contrastos. A la missa de mitjanit escoltàvem l’anunci de l’àngel als pastors:”No tingueu por, us anuncio una nova que portarà al poble una gran alegria: Avui a la ciutat de David, us ha nascut un salvador…” Avui sant Pau en la carta als hebreus ens parla de Jesús que és la Paraula que està en Déu i aquesta Paraula que porta la glòria de Déu, s’ha volgut manifestar d’una manera humil i senzilla. Déu s’ha fet un xiquet que apareix amb la seua bondat i el seu amor. “Ell que és resplendor de la glòria de Déu i empremta del seu mateix ésser”, ha volgut acostar-se  a la humanitat despertant en el nostre cor el seu amor. Déu no vol portar-nos a la vida eterna pel camí de la por i, per això es manifesta per mitjà de l’amor. Sant Joan en l’evangeli ens diu: “Era present al món, al món que li deu l’existència, però el món no l’ha reconegut. Ha vingut a casa seva, i els seus no l’han acollit. Però a tots els qui l’han rebut, als qui creuen en el seu nom, els concedeix poder de ser fills de Déu.

Hem de tenir la disponibilitat d’un cor senzill. Avui el món vol proves d’un Déu que mostre la seua existència. L’actitud dels pastors, és la que Déu ens demana. Ells quan van sentir l’anunci, van anar de pressa i donaren glòria a Déu. Demanem al Senyor que ens done en el nostre cor una actitud d’humilitat. Este xiquet que naix a un estable, és el mateix Déu que vol fer-se proper a la humanitat. Demanem la humilitat i que aquestes festes de Nadal ens porten a creure cada dia més en Ell. Que així sigue.

Abans de rebre la benedicció final, el Sr. Bisbe ens desitjà un bon dia de Nadal, ple de gràcia i amb l’alegria del Senyor. Tot seguit vam passar a adorar el Nen Jesús, mentre cantàvem “Santa nit”. Que acollim sempre la Paraula del Senyor en les nostres vides i que caminem il·luminats per la seua llum.

 Maria Joana Querol