Així presentava Mn. Vicent Mestre el primer Pessebre l’any 1986:

El Papa Pius XIIè visità una parròquia de Roma i demanà al seu rector que es fes una celebració especial amb motiu del sant titular de la parròquia. El capellà, sorprès per la proposta, li contestà: “Santedat, aquesta festa no és tradició”. Immediatament amb un gran somriure el Papa digué: “M’agraden tant les tradicions que vull crear-ne una de nova”.

Això exactament és lo que hem fet a Jesús: Crear una nova tradició, la del Pessebre Vivent de Jesús. Enguany fa 33 anys.

Pel respecte que es mereix el públic assistent i el missatge que volem transmetre ens esforcem cada  any en renovar el Pessebre. Enguany hem volgut retre homenatge al nostre patró Sant Francesc, recreant el primer Pessebre que ell va fer a la muntanya del Grècio. Un centenar d’actors ens hem remuntat a aquella època i dirigits per Sant Francesc hem actuat com si fos aquell primer Pessebre.

Hem tingut molt bon temps els quatre dies de representació i ens han visitat més de 1000  de persones. Unes altres novetats han estat: una cova nova, com també el Palau d’Herodes, la Posada, els Doctors de la llei … Hem de dir que  estem contents i satisfets.

Els organitzadors del Pessebre