Viure el Nadal amb temperatures molt altes i xafogoses és la primera sorpresa que es té quan s’arriba a l’hemisferi sud en aquestes dates. Estem en ple estiu.
Nadal a Mozambique 2La fe cristiana té aquesta natura intrínseca: l’Encarnació. O sigui, la capacitat de fer present el pla de Salvació de Déu per tota l’ humanitat en qualsevol realitat social, cultural, racial, lingüística. L’Evangeli s’encarna a tot arreu i és així que trobem les llavors del Verb Etern de Déu, abans que els missioners arribessin.
La particularitat social del Nadal a Moçambic és que fruit del sistema polític post- colonial el Nadal no es podia celebrar obertament i se celebrava el dia de la família.
Així doncs, nosaltres quan arriba el 25 de desembre, a nivell civil, celebrem el Dia de la Família, és clar que, els cristians anem també a la Missa del Gall a les 7.00 de la tarda i celebrem amb tota l’Església, el Naixement del Fill de Déu a Betlem.
Fem doncs, que amb el Naixement de Jesús, en què el Verb és fa portador de la carn perquè els homes puguem ser portadors de l’Esperit, encarnem així la fe cristiana a les nostres famílies, tot fent de les nostres llars, famílies on Jesucrist sigui acollit en els més necessitats.
Bon i Sant Nadal, de Maputo estant!

Josep-Lluís Serrano Pentinat, sacerdot