Foto1El Bisbat de Tortosa ha signat un conveni amb l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan per tal que el consistori pugui disposar del complex de la casa abadia, on hi vol ubicar el futur Museu Picasso. Com a contrapartida, l’Ajuntament terraltí cedeix al Bisbat un habitatge de l’Antic Hostal perquè hi pugui viure el mossèn del municipi. El consistori també assumirà la meitat del cost de les obres de reparació de la teulada de l’església de Sant Joan Baptista. Les obres, iniciades ara fa uns mesos i ja finalitzades, han tingut un cost de 33.655,33 euros. El consistori d’Horta habilitarà, d’acord amb el conveni, una partida pressupostària de 16.827,67 euros a càrrec del pressupost municipal 2019.

Amb el conveni signat aquest dimarts 5 de febrer s’actualitza un primer conveni de gener de 2010. En aquell conveni s’estipulava un contracte de cessió definitiva de la Casa Abadia d’Horta de Sant Joan a favor de l’Ajuntament per ubicar-hi el Museu Picasso. També s’establia la reserva d’un espai a la casa per a l’habitatge del capellà i lloc de catequesi. En cas de no poder-se ubicar aquests dos espais a la Casa Abadia, el consistori havia de proporcionar al sacerdot un habitatge alternatiu amb tots els serveis.

foto2Finalment, aquest habitatge s’ubicarà a l’Antic Hostal on hi ha un pis que l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan cedeix de forma definitiva al Bisbat perquè pugui ser residència del mossèn del poble. El cost de la rehabilitació de l’espai anirà a càrrec de l’Ajuntament.

El vicari general del Bisbat de Tortosa, mossèn José Luís Arin; el rector de la parròquia de Sant Joan Baptista d’Horta, mossèn Josep Maria Garcia; i l’alcalde d’Horta de Sant Joan, el senyor Joaquim Ferràs, es van felicitar per haver arribat a un acord definitiu que beneficia totes les parts i també el manteniment i preservació del patrimoni d’Horta i de la diòcesi tortosina.