El diumenge, 24 de desembre, a les 11 h, el Sr. Bisbe presidí l’Eucaristia celebrada a la Residència Diocesana Sant Miquel. Fou concelebrada per Mn. Josep Coves i Mn. Antoni Cunill. Ja a les portes de Nadal, el protagonisme recau en Maria, qui va tenir la disponibilitat d’acceptar la proposta de l’àngel de ser la mare del Fill de Déu.

Dos residents van fer les lectures. La 1ª del segon llibre de Samuel ( 2Sa 7, 1-5. 8b-12. 14a.16) i el Salm responsorial : “Senyor, cantaré tota la vida els vostres favors”. La 2ª de la carta de sant Pau als cristians de Roma (Rm 16, 25-27). Mn. Josep Coves proclamà l’Evangeli segons sant Lluc (Lc 1, 26-38).

Estimats germans en el sacerdoci, germans i germanes tots, foren les paraules de salutació del Sr. Bisbe en iniciar l’homilia. Tots els anys quan s’acosta la festa de Nadal ens hem de preparar per rebre el Fill de Déu. Quan hem de celebrar una festa important, molt temps abans anem preparant-la per a que en arribar la celebració sigue plena d’alegria. Déu que en l’eternitat va decidir enviar el seu Fill al món per donar-nos la salvació, li preparà una mare per acollir-lo.

En el poble d’Israel, que els profetes li diran que és dur de cor, Déu preparà una criatura, Maria, la mare del Senyor. Al llarg de l’Advent ens hem preparat per acollir el Senyor en la nostra vida i la nostra preparació ha de ser com la de Maria. Malgrat que estem en un món molt preocupat per tantes coses, hem d’estar molt atents al que el Senyor espera de nosaltres. Maria és un model de disponibilitat i obediència. La Paraula de Déu que hem proclamat avui, ens convida a dirigir la nostra mirada a Maria. Que ella ens done la gràcia de prestar atenció a les coses de Déu. Que així sigue.

Una resident va fer les pregàries a les que contestàvem: “Veniu, Senyor Jesús”. Abans de la benedicció final el Sr. Bisbe ens desitjà unes bones festes de Nadal amb l’alegria del Senyor, que ningú ens la pot treure, perquè és l’alegria de Déu fet home.

Que aquests dies tan entranyables els visquem amb pau i alegria pel gran regal que Déu va fer a tota la humanitat i que participem de la mateixa actitud de disponibilitat que visqué Maria. Que ella ens ajude en els moments de més dificultats, especialment els qui més ho necessiten.

Maria Joana Querol Beltrán