El dimarts, 28 d’agost, a les 20’30 hores, es celebrà a l’altar major de la Catedral, un concert organitzat per la Reial Arxiconfraria Ntra. Sra. de la Cinta i amb la col·laboració de la Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta, l’Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, la Creu Roja i l’Obra Social La Caixa.

Fou a favor dels xiquets i xiquetes de Tortosa que viuen al límit de la pobresa i en pobresa severa. Un acte dintre la campanya de cooperació i solidaritat. Hi eren presents el Sr. Bisbe, l’Alcaldessa de la ciutat i regidors, el Primer Majordom de l’Arxiconfraria, Presidenta i Cort d’Honor, el Sr. Vicari General, el Rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral,  el Subdelegat  del Govern a Tarragona, la Directora Territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, la Directora del Serveis Territorials d’Ensenyament, l’exalcalde de Tortosa, diputat al Congrés, representant dels comerciants de Tortosa, representants de les entitats col·laboradores i molts tortosins i tortosines que omplien de gom a gom la nau central de la catedral.

4. Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de FerreriesS’inicià l’acte amb unes paraules de presentació de les sis formacions musicals que havien d’actuar: Orfeó Tortosí, Albino Tena, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Cor LaBinota, Cor de Cambra Tyrichae i la Banda municipal de Música de Tortosa. L’objectiu de l’Arxiconfraria de la Cinta és ajudar els infants que viuen al llindar de la pobresa severa. S’han recaptat ja 21.000 euros, 10.000 euros com a donatiu de l’Obra Social La Caixa i la resta de la participació dels tortosins. A la celebració de la Dominica del mes d’octubre es lliurarà el recaptat del concert. Gràcies per la col·laboració de tots.

Tot seguit el Sr. Javier Colina, Primer Majordom de la Reial Arxiconfraria de Ntra. Sra. de la Cinta, després de saludar els assistents, donà les gràcies a tots els qui han fet possible aquest concert. També agraí als mitjans de comunicació social per la difusió d’aquest acte, a l’Obra Social La Caixa per la seua aportació i a tots els qui havien col·laborat.

L’Il·lm. José Luís Arín, Vicari General i Degà del Capítol Catedral, donà la benvinguda a tots remarcant que coincidia el dia amb la festa de sant Agustí, qui el definí com “el més savi de tots els sants i el més sant de tots els savis”. Estem aquí per gaudir, pregar i ser solidaris.8. Cor de cambra Tyrichae

La primera actuació fou a càrrec de l’Orfeó Tortosí, entitat fundada l’any 1905 per Joan Moreira. És dels orfeons més antics de Catalunya, guardonat amb la medalla de plata i la medalla d’or de la nostra ciutat. Acabà amb la interpretació del “Pasdoble Tortosa” del mestre Joan Monclús. Tot seguit Albino Tena,  gran guitarrista,  cantautor i professor de música. Entre altres peces musicals interpretà “l’Al·leluia” de  Leonard Cohen. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries conjunt que interpreten peces d’estima a la terra, van cantar en forma de jota “Mare”, dedicat a la Mare de Déu de la Cinta. Van obtenir el Premi Nacional  de Cultura 2015. Aquest any celebren el 25è aniversari. A continuació van intervenir el Cor LaBinota, format pel “Cor de Petites”, “Cor Infantil”, “Cor Jove” i “Cor LaBinota”.  La 3ª peça que van interpretar estava basada en la 9ena. Simfonia de Beethoven. El Cor de Cambra Tyrichae, fundat l’any 2000, interpretà magistralment dues peces. Finalment, ,la Banda Municipal de Música de Tortosa, fundada l’any 1942, sota la direcció del mestre José Iglesias, interpretaren “l’Ave Maria” de Schubert  i la “Sardana Tortosina” del mestre Monclús.

Van cloure l’acte totes les formacions musicals amb l’himne a la Mare de Déu de la Cinta, música de mossèn Josep Ma Peris i lletra de Joan Moreira. Amb molta emoció s’hi afegiren tots els assistents.

Un concert extraordinari i molt solidari dintre el marc de les festes dedicades a la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta.

                                                                     Maria Joana Querol Beltrán

Vegeu més fotos