Tortosa, 25 de maig.
Càritas Diocesana ha realitzat aquest dijous 25 de maig, l’acte de benedicció dels nous locals ubicats a la planta baixa i primer pis del C/ de la Croera 7, dintre de l’edifici del Palau Episcopal a Tortosa.
Els nous locals, que ja havien estat restaurats al 2012 i que tenien un ús reduït, s’han condicionat com espais d’oficines responent a les necessitats dels temps actuals, donat que les antigues instal•lacions on estava ubicada Càritas Diocesana s’havien quedat petites amb el temps i eren funcionalmentIMG_5752 molt limitades.
El Sr. Enric Roig Montagut, Arquitecte de la reforma, ha concebut els nous espais pensant en les persones que han de ser rebudes i també en les que hi han de treballar diàriament, tan voluntaris com contractats. Així doncs, s’ha tingut en compte que els espais siguin diàfans i lluminosos, al mateix temps que hi hagin espais per poder tenir entrevistes individualitzades en un ambient càlid i acollidor. Tot i les aportacions de modernitat i humanitat que inclou la reforma, s’ha fet un gran esforç per conservar els elements preexistents de l’edifici que transmeten la seva essència històrica. Es de destacar el fossat que es troba a l’entrada de les instal•lacions i que es va excavar durant les obres de restauració de l’any 2012. Sembla ser que les restes exisents, corresponen a les d’un antic edifici públic i actualment es poden veure les estructures romanes d’època altimperial.
A l’acte de Benedicció, que ha estat presidit pel Sr. Bisbe Mons. Enrique Benavent i Vidal, hi han assistit el Sr. Enric Roig Montagut, arquitecte de les obres, el Sra. Anna Algueró Caballé 4ta Tiennt d’Alcalde de Tortosa, Mn. José Luís Arín Roig, Vicari General del Bisbat, el Sr. Francesc Roig Queral, President de Càritas Catalunya y el Sr. Sr. Juan Manuel Aragonés Beltran , President de Càritas Comunitat Valenciana, a més a més dels òrgans de govern de Càritas Diocesana, representants de les Càritas Parroquials i Interparroquials de diverses poblacions i alguns col•laboradors habituals de l’entitat.
El Sr. Agustín Castell Maura, Director de Càritas Diocesana ha volgut destacar, entre els diversos agraïments, la importància dels voluntaris i voluntàries en el seu treball diari al servei dels més necessitats. També ha recalcat que els nous locals contribuiran a un millor i més digna atenció a totes les persones.

Equip de Càritas Diocesana

Àlbum fotogràfic