El dimecres 15 de maig, va tenir lloc a l’Espai Patronat de Tortosa, la darrera xerrada del curs dintre el cicle de conferències organitzades pel moviment “Vida Creixent”, a càrrec del seu consiliari diocesà Mn. Joan Bajo. Com tots els anys hi col·labora el Consell Municipal de l’Ajuntament de Tortosa.

Les tres xerrades les centrà en el tema de la santedat a la qual tots hi estem cridats i a tenir una unió més íntima amb el Senyor. Aquesta realitat la fa palesa el Papa Francesc en l’Exhortació Apostòlica “Gaudete exsultate”(Alegreu-vos-en i celebrem-ho). La primera xerrada del curs fou: “La persona gran cridada a la santedat en si mateixa”. La segona: “La persona gran cridada a la santedat en la comunitat i la tercera: “La persona gran cridada a la santedat a través del servei”

El servei ha de ser expressió de l’amor entregat sota la mirada del Senyor. Què hem de fer per arribar a ser bons cristians? La resposta és senzilla: fer cadascú, dins les seues possibilitats, el que diu Jesús en les Benaurances. El Papa Francesc, en el capítol III de l’Exhortació Apostòlica assenyala que les benaurances són el carnet d’identitat del cristià, el camí per arribar a la santedat.

El servei s’ha de viure a partir de la humilitat, sabent reaccionar amb pau quan arriba alguna humiliació. Amb bon humor, vivint amb alegria, de tal manera que sense perdre el realisme de la vida, el cristià ha de viure amb un esperit positiu i esperançat. En el si de la comunitat, lloc de la presència del Ressuscitat que la santifica segons el projecte del Pare. També amb discerniment que en l’etapa de la vellesa no consisteix en un autoanàlisi i una introspecció egoista, sinó una veritable sortida de nosaltres mateixos vers el misteri de Déu.

També la persona gran ha de viure en actitud de: pregària, paciència, resistència, dolcesa, valentia… Donar-se és una bona teràpia per a la santedat. I per dur a terme una entrega generosa hi ha uns determinants: Vigilància, cal estar desperts i confiats, fe que s’expressa en la pregària, adoració sagramental, celebració de l’Eucaristia, vida comunitària, activitat missionera i totes aquelles actituds que ens ajuden a ser millors cristians.

Unes bones propostes per a la persona gran i la societat actual serien: Fermesa, paciència i mansuetud (GE 114). Alegria i sentit del bon humor (GE 122). Energia, fervor i empatia evangèlica (GE 129). Vida de comunitat (GE 141) En constant oració ( GE 157)

Finalment deixem les nostres vides en MARIA: La Santa entre els sants. La Mare no necessita moltes paraules, no li fa falta que ens esforcem massa per explicar-li el que ens passa. Només cal repetir-li una vegada i un altra: Déu vos salve Maria… (GE 176)

Han acabat les xerrades trimestrals de formació, però tancarem el curs de Vida Creixent amb una trobada a nivell de diòcesis, el dia 1 de juny. Que aquesta crida a la santedat ens esperone a tots.

Maria Joana Querol Beltrán