El meu nom és Mike Safont Panisello,  sóc de Sant Carles de la Ràpita i fa més d´ un més que resideixo a l’Equador com a missioner de la nostra diòcesis de Tortosa.

El meu destí ha estat la parròquia de “Santa María Madre”, a la població de Jipijapa. Es una ciutat equatoriana; capçalera cantonal del Cantó Jipijapa, així com la sisena urbs més gran i poblada de la Província de Manabí.

Es localitza al centre de la regió litoral de l’Equador, en una extensa plana, travessada pel riu Jipijapa, a una altitud de 300 msnm i amb un clima plujós tropical de 27 °C en mitjana.

La ciutat és el nucli de l’àrea metropolitana de Jipijapa, la qual està constituïda a més per ciutats i parròquies rurals pròximes. El conglomerat alberga a més de 50.000 habitants.

A poc a poc em vaig incorporant a la comunitat en la qual em sento molt a gust i molt acollit.

El concepte de parròquia és diferent al que nosaltres estem acostumats. Aquí la parròquia té dos temples parroquials grans i 39 comunitats petites disseminades pels voltants i pel que he pogut veure fins ara, la gent és molt participativa i viuen amb profunditat la fe.

A les comunitats petites aniré a fer la celebració de la paraula i la catequesis. Aquí ara són vacances.

L’altre dia va haver-hi un moviment sísmic i no vam dormir en tota la nit per por a que en vingués un altre. M’han dit que n’hi ha normalment un cada quatre mesos i que ja m’aniré acostumant. Ja us aniré contant.