Diuen que “la Jana, la Capitana”, i, segons l‘explicació que donen és perquè va ser el primer poble en anar de romeria al Reial Santuari de la Font de la Salut, estem parlant del segle XVI. En eixe ambient de devoció mariana va nàixer el nostre Pere, futur missioner al Japó i màrtir  Jacint Orfanell.

En el marc de la celebració del Mes Missioner Extraordinari decretat pel Papa Francesc vam voler seguir l’estel que ens va marcar el Beat el físic i el que ens marca la Mare de Déu en el seguiment del seu Fill.

Per això el passat dissabte dia 5 d’octubre tots els que vam poder ens vam aplegar al Reial de la Verge de la Font de la Salut de Traiguera on, després d’una breu i motivadora pregària, vam partir per seguir el camí que tantes vegades va fer el nostre Beat tot anant a la Jana. Després de dinar vam fer dues activitats motivadores: una gimcana per als més menuts i una reflexió missionera per als majors. Totes dues per aprofundir en la figura del Beat Jacint Orfanell, màrtir a Nagasaki.

La celebració Eucarística, participada especialment pels més menuts, va tancar la nostra jornada de reflexió i vida missionera. On el testimoni del Beat Jacint ens encoratja a ser nosaltres també missioners, cadascú segons el que el Senyor ens hagi donat.

Eduard i Pura