“Com revifar la il·lusió”.
Càritas acompanya als qui acompanyen.

El dia a dia ens pot fer entrar en dinàmiques negatives, pessimistes,… que podrien arribar a fer que perdem de vista el sentit pel qual donem la nostra vida. Per això cal viure una espiritualitat IMG_20171104_101017d’ulls oberts a Déu i als germans, una espiritualitat cercadora de rostres concrets  a l’estil de Jesús.

A Càritas moltíssimes persones donen cada dia part del seu temps però també part d’ells mateixos, a les persones que hi acudeixen en moments difícils, buscant recolzament. Aquesta exposició constant a situacions de duresa i a la vegada, el sentiment que tot i les nostres ajudes, moltes vegades poca cosa podem fer, ens demana estar amb els ulls oberts  per tal de no caure en la desil·lusió o  en el buit de sentit.

Per això el dissabte dia 4 de novembre vam realitzar una Jornada Diocesana titulada “Com revifar la il·lusió”. Entre voluntaris i voluntàries, contractats i consiliaris vam ser 115 persones, que ens vam aplegar al Seminari Diocesà a Tortosa. Per que ens ajudés a dinamitzar el treball, vam invitar a Enrique Marco Iserte, un especialista en acompanyament de persones i organitzacions, molt proper a Càritas ja que ell mateix es voluntari de Càritas a Terol. Ell, a partir de dinàmiques experiencials, ens va anar ajudant a descobrir les emocions i sentiments que es donen davant d’una autentica trobada amb l’altre. Ens va ajudar a reflexionar com ser capaços d’entendre aquesta vivència i conduir-la correctament per tal que esdevingui una trobada transformadora i generadora de creixement,  tant per a nosaltres com per a l’altre. Aquestes dinàmiques van omplir la primera part del matí i va ser molt ben valorada per tots els assistents.

IMG_20171104_102508La segona part de matí va consistir en la realització de 4 taller: T1-Formació inicial de voluntariat, dirigit a tots els voluntaris que s’han incorporat recentment a Càritas. T2-Economia social i solidaria, on es van donar pistes per poder crear projectes que empoderin a través del foment d’una economia centrada en les persones i per a les persones. T3-Acollida i Acompanyament, dirigit a totes les persones que tenen la difícil tasca de fer l’acollida. Es van treballar aspecte orientats a perfeccionar aquests espais per tal que les persones que hi acudeixen, sentin reconeguda tota la seva dignitat. Per últim vam tenir el T4-Directius de Càritas, van assistir-hi les persones responsables dels equips de les Càritas Parroquials/Interparroquials. S’hi va fer una avaluació de la situació actual dels equips, quins reptes tenim per endavant i quins camins seguir de cada al futur proper.

En general una jornada molt plena que ens va deixar un bon gust de boca i que certament ens va ajudar a revifar la il·lusió. Donem gràcies a Déu per aquesta oportunitat de trobar-nos i per tantes i tantes persones que cada dia donen la seva vida per fer un món més just i ple d’amor.

 Càritas Diocesana de Tortosa