Com cada any, l’Apostolat de l’Oració va organitzar, els dies 21, 22 i 23 de juny un Tridu per celebrar la festa del Sagrat Cor de Jesús. El va presidir mossèn Josep Membrado.

burst

burst

Cada dia es començà amb el rés del Rosari. De manera pausada, sense pressa, per anar meditant dins del cor aquelles escenes que ens presenten, o les paraules que pronunciem
Dins l’Eucaristia es van resar Vespres, que s’iniciaren amb un cant. Les lectures del dia 21 foren: Ex 14, 4b, 6-8: “Jo sóc un Déu entranyable lent per al càstig i ric en amor”. La lectura de l’Evangeli: Jn 10, 11-17. Jo sóc el Bon Pastor.
A l’homilia Mn Membrado ens va dir, que ja a l’Èxode Déu es manifesta ple d’amor i tendresa pels seus.  És Pare. ric en amor i lent per al càstig. És el Déu, que ens ha estimat tant, que ha enviat el seu Fill per salvar els homes. Aquest amor de Déu és manifesta més plenament en Jesús. Jo sóc el bon pastor; el bon pastor dóna la vida per les ovelles. “Conec les meves ovelles i elles em coneixen a mi”. A santa Margarita Maria Alacoque, que és la que més va impulsar la devoció al Cor de Jesús, en una visió Jesús li va dir: Mira aquest Cor que tant ha estimat els homes i que només ha rebut indiferència i menyspreu. Que nosaltres siguem agraïts i corresponguem amb amor, a tant d’amor com ell ens dóna.
Després, una estona d’adoració en silenci, davant del Santíssim. En acabar vam cantar: Cantemos al amor de los amores, cantemos al Señor.

 El dia 22 després del rosari, en començar la missa, vam cantar com a himne de Vespres: La bondat i l’amor del Senyor, duren per sempre.
Les lectures van ser Jr. 31,1-4: “En aquell temps, seré Déu de tots els

bty

bty

clans d’Israel, i ells seran el meu poble. Ho dic jo el Senyor…” El Senyor se m’aparegué de lluny i em deia: “t’estimo amb un amor etern. Per això t’he atret i et sóc fidel”. El salm, de nou recalca aquest amor etern del Senyor: L’amor del Senyor, és de sempre i dura sempre.
L’Evangeli de Mt 5, 1-3: Les Benaurances. Després d”haver-nos demostrat l’amor intens que ens té, Jesús vol que també nosaltres arribem a la felicitat veritable. Una felicitat que el món no comprèn però que és l’única que pot saciar el cor de l’home.

El tercer dia, Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, com a himne de Vespres vam cantar: Glòria a Vós  oh Crist Senyor, que ens heu donat la vida. La primera lectura fou, Dt.7,6-11 “Ets un poble consagrat al Senyor. Ell t’ha escollit perquè siguis la seua possessió personal…”. El salm: “L’amor del Senyor per seus fidels, és per sempre i dura sempre. La segona lectura, 1a Jn 4,7-16: Estimats meus, hem d’estimar-nos els uns als altres, perquè l’amor ve de Déu..Mai ningú no ha pogut contemplar Déu, però si ens estimem, Déu està en nosaltres, i dintre nostre, el seu amor és tan gran que ja no hi falta res.
L’Evangeli Mt 11, 25-30 “Veniu a mi tots els qui esteu cansat afeixugats; jo us faré reposar…”
A l’homilia mossèn Membrado ens digué: Estem celebrant una de les festes del Senyor més importants i més propera a tots nosaltres. L’amor de Déu per la humanitat, que s’ha entregat per nosaltres, en Jesucrist. Quan parlem del Cor de Jesús parlem del Fill de Déu que s’ha fet home. Sentim a Déu com un dels nostres que ens estima i ens ho ha donat tot.
La primera lectura ens parla de l’aliança que Déu ha fet amb el seu poble. Un Déu fidel que manté el seu pacte per sempre. Sant Joan en la 1a carta, ens manifesta que hem d’estimar-nos els uns als altres, com a reflex de l’amor de Déu.
A l’Evangeli Jesús, ens explica que és benèvol i humil de cor. En ell podem reposar sense por. Déu és el nostre refugi; això ens compromet a estimar als altres com som estimats tenint una actitud d’entrega i servei. Avui, molta gent té un amor “lait”, que no accepta el compromís. Quan no ens interessa, podem deixar-ho. Quan diferent de l’amor de Déu que és benèvol i sacrificat. L’amor del Senyor pels seus fidels, és de sempre i dura sempre, com diu el salm.

A la comunió es cantà, Jesucrist ens ha estimat com ningú mai no ha estimat…  al final de la celebració,   el Magníficat.
Una estona d’Adoració al Santíssim en silenci per acabar cantant: Cantemos al amor de los amores”.Que aquest Tridu del Sagrat Cor de Jesús, sigui un estímul per sentir-nos estimats personalment pel Senyor i, en conseqüència, obrim el cor als germans, estimant-los amb el mateix amor en què som estimats.

                   Ma Eva Morelló Culubret
Presidenta diocesana de l’Apostolat de l’Oració