Dintre el marc de les festes de Tortosa, en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta, el divendres, 1 de setembre, va tenir lloc al Pavelló Firal la “Diada de la Gent Gran”. Hi eren presents les autoritats municipals presidides per l’alcalde, Sr. Ferran Bel Accensi i un bon nombre de gent jubilada de la ciutat i d’alguns pobles de la IMG_6829comarca.

S’inicià la jornada amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent Vidal i concelebrada per Mn. Joan Bajo Llauradó i Mn. Rafel Prades Antolí..Com altres anys, ens van acompanyar amb els seus  instruments musicals i cants, Maria Lombarte i Anny Noriega, iniciant la celebració amb el cant d’entrada. “Glòria, glòria, sempre seràs nostre Senyor”.

Una dels assistents proclamà la 1ª lectura i el Salm. Mn. Joan Bajo, consiliari diocesà del moviment cristià de gent gran “Vida Creixent” proclamà l’Evangeli (Lc 1, 39-45)

El Sr. Bisbe començà l’homilia saludant els germans sacerdots concelebrants, autoritats  i tots els qui participàvem  de l’Eucaristia, que ha de ser d’acció de gràcies a Déu, per poder tenir la gent gran un dia de festa amb motiu de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta. És un dia de convivència i d’estar contents per compartir l’alegria de la fe. Us convido, ens digué el Sr. Bisbe,  a pensar en la història de la nostra vida i recordar algunes de les vivències que hem tingut al llarg de la mateixa. Demanem-li a la Mare de Déu que ens ajude a viure amb els sentiments que ella tenia.

Hem proclamat l’Evangeli de la visitació de Maria a la seua cosina Elisabet. Maria ja portava el fill de les seus entranyes  i Elisabet sap IMG_6838que l’ha visitat el Salvador del món. Maria mai ve sola a la nostra vida, sempre ens porta a Jesús. Les dues, plenes d’alegria, expressen els seus sentiments. El primer d’alegria i de lloances al Senyor. Els evangelis ens transmeten poques coses de la Mare de Déu, però sí que ens parlen dels moments d’alegria, de sofriment, d’incomprensió, etc.  Maria, igual que nosaltres, també els va viure, però en cap moment de la seua vida hi ha una paraula de queixa, ben al contrari, sempre trobem paraules d’alegria envers el seu Salvador. I quan ha de passar moments de dolor, la seua resposta és el silenci, esperant que el Senyor l’ajude a comprendre la situació per la que està passant. La seua actitud és sempre positiva i acollidora a la voluntat de Déu, vivint els moments difícils amb tota l’esperança posada en el Senyor. Esta és l’actitud en què els cristians hem d’afrontar les dificultats de la nostra vida, que de vegades ens costa comprendre-les. Demanem a la Mare de Déu que ens ajude a viure amb fe i esperança.

També hem de tenir un sentiment d’agraïment. Aquest sentiment la nostra ciutat el té per la visita de Maria. Qui som per a que la Mare del Senyor vingue a visitar-nos? Hem de ser humils i agraïts. També hem de tenir un sentiment de compromís en la nostra vida. Els cristians hem de viure pensant que sempre tenim una missió que complir. De vegades podem pensar que per l’edat la nostra missió ja s’ha acabat, però per a un cristià sempre en queda alguna per realitzar. La pregària i el testimoni de la fe, fan molt més bé que el que podem imaginar. No sabem res més de Maria, des de que Jesús va pujar al cel. Ella ja no va tenir cap protagonisme, però la seua presència i testimoni feien un gran bé. Intentem alegrar Maria i la millor manera és estimar el seu Fill cada vegada més. El testimoni que podem donar de la nostra fe, és un tresor per a l’Església i per a la nostra societat. Que la Mare de Déu ens acompanye en la nostra vida i ens conserve l’alegria de la fe. Que així sigue.

IMG_6824Al final de la celebració, el Sr. Bisbe ens donà la benedicció i tot seguit ens digué: Amb l’alegria del Senyor, amb l’alegria d’aquest dia de convivència, amb la pau que va experimentar Maria quan va visitar la seua cosina Elisabet, amb l’alegria de les festes de la Mare de Déu de la Cinta, amb l’alegria d’haver compartit l’Eucaristia i amb el desig que tingueu un bon dinar, poder anar-vos-en en pau. Tot seguit vam cantar l’himne de la Cinta.

Després unes parelles molt joves, van fer una exhibició de balls de saló, a càrrec de l’escola “Twist Jesús.”. A continuació un dinar de germanor i en arribar el postres va actuar com tots els anys la “Tuna Folk”. Havent dinat, una bona sobretaula i el lliurament de premis del concurs de poesia, convocat per la revista: “La Veu dels Jubilats”. Als tres primers premiats se’ls obsequià amb una miniatura de la cucafera i un diploma. També es va fer el repartiment de trofeus als guanyadors de guinyot procedents de diferents casals de gent gran de la ciutat i rodalies.

Després d’algunes altres activitats, ens vam acomiadar fins el proper any. Que la Mare de Déu de la Cinta, a qui tant estimem, ens acompanye sempre.

                                                                   Maria Joana Querol Beltrán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TORTOSA CELEBRA LA DIADA DE LA GENT GRAN

 

Dintre el marc de les festes de Tortosa, en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta, el divendres, 1 de setembre, va tenir lloc al Pavelló Firal la “Diada de la Gent Gran. Hi eren presents les autoritats municipals presidides per l’alcalde, Sr. Ferran Bel Accensi i un bon nombre de gent gran de la ciutat i d’alguns pobles de la comarca.

 

S’inicià la diada amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent Vidal i concelebrada per Mn. Joan Bajo Llauradó i Mn. Rafel Prades Antolí..Com altres anys, ens van acompanyar amb els seus  instruments musicals i cants, Maria Lombarte i Anny Noriega, iniciant la celebració amb el cant d’entrada. “Glòria, glòria, sempre seràs nostre Senyor”.

 

La 1ª lectura (Ef. 2, 4-10): “Déu, que és ric en misericòrdia, ens ha estimat amb un amor tan gran que ens ha donat la vida juntament amb Crist…”  El Salm 102: “Beneeix el Senyor, ànima meva…” i l’Evangeli (Lc 1, 39-45) que narra quan Maria visità la seua cosina Elisabet.

 

El Sr. Bisbe començà l’homilia saludant els germans sacerdots concelebrants, autoritats  i tots els qui participàvem  de l’Eucaristia, que ha de ser d’acció de gràcies a Déu, per poder tenir la gent gran un dia de festa amb motiu de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Cinta. És un dia de convivència i d’estar contents per compartir l’alegria de la fe. Us convido a pensar en la història de la nostra vida i en totes les vivències que hem tingut i demanem-li a la Mare de Déu que ens ajude a viure amb els sentiments que ella tenia.

 

Hem proclamat l’Evangeli de la visitació de Maria a la seua cosina Elisabet. Les dues plenes d’alegria expressen els seus sentiments d’alegria i de lloances al Senyor. Els Evangelis ens transmeten poques coses de la Mare de Déu, però sí que ens parlen dels moments d’alegria, de sofriment, d’incomprensió, etc.  Maria, igual que nosaltres també els va viure, però en cap moment d ela seua vida hi ha una paraula de queixa, ben al contrari, sempre trobem paraules d’alegria envers el seu Salvador. I quan ha de passar moments de dolor, la seua resposta és el silenci, esperant que el Senyor l’ajude a comprendre la situació per la que està passant. La seua actitud és sempre positiva i acollidora a la voluntat de Déu, vivint els moments difícils amb tota l’esperança posada en el Senyor. Esta és l’actitud en què els cristians hem d’afrontar les dificultats de la nostra vida. Avui participen de la festa gent gran de la nostra ciutat i costa comprendre la reacció davant les dificultats que tenim. Demanem a la Mare de Déu que ens ajude a viure amb fe i esperança.

 

Els cristians hem de viure pensant que sempre tenim una missió que complir. Podem pensar que per l’edat la nostra missió ja s’ha acabat, però per a un cristià sempre en queda alguna que complir. La pregària i el testimoni de la fe, fan molt més bé que el que podem imaginar. No sabem res més de Maria, des de que Jesús va pujar al cel. Ella ja no va tenir cap protagonisme, però la seua presència i testimoni feien un gran bé. El testimoni que podem donar de la nostra fe, és un tresor per a l’Església i per a la nostra societat. Que la Mare de Déu ens acompanye en la nostra vida i ens conserve l’alegria de la fe. Que així sigue.

 

 

 

Al final de l’Eucaristia, el Sr. Bisbe ens donà la benedicció i tot seguit ens digué: Amb l’alegria del Senyo i amb l’alegria d’aquest dia de convivència, podeu anar-vos-en en pau. que va experimentar Maria, quan va visitar la seua cosina Elisabet, amb l’alegria de les festes de la Mare de Déu de la Cinta, amb l’alegria d’haver compartit l’Eucaristia i amb el desig que tingueu un bon dinar, poder anar-vos-en en pau.

 

Després unes parelles molt joves, van fer una exhibició de balls de saló, a càrrec de l’escola “Twist Jesús.”. Tot seguit un dinar de germanor i en arribar el postres va actuar com tots els anys la Tuna Folk .amenitzat per la Tuna Folk. Havent dinat, una bona sobretaula i el lliurament de premis del concurs de poesia, convocat per la revista: “La Veu dels Jubilats”. Als guanyadors els van obsequiar amb una cucafera i un diploma. També es va fer el repartiment de premis als guanyadors del joc de cartes “el guinyot” procedents de diferents casals de gent gran.

 

Després d’algunes altres activitats, ens vam acomiadar fins el proper any. Que la Mare de Déu de la Cinta, a qui tant estimem, ens acompanye sempre.

 

Maria Joana Querol Beltrán

Vice-coordinadora del Moviment de Vida Creixent