El diumenge, 11 de setembre, commemoració de l’octava de la festa _07G4307-1de la Mare de Déu de la Cinta, tingué lloc a les 11’30 h. a l’altar major de la Catedral, la presentació de cinquanta-cinc xiquets/es a la Mare de Déu. L’Eucaristia fou celebrada pel Prior de la Reial Arxiconfraria, Rev. José Luís Arín Roig. Hi eren presents el primer majordom, Sr. Lorenzo Pérez Tejerina i confrares i, la presidenta de la Cort d’Honor, Sra. Mònica Ripoll Castelló, acompanyada d’alguns dels seus membres. Assistiren a la celebració un bon nombre de tortosins, entre ells els pares i mares dels xiquets/es que havien de ser presentats a la Mare de Déu.

S’inicià la celebració cantant l’himne a la nostra Patrona i tot seguit Mn. Arín adreçà unes paraules de salutació, dient que la presentació per part dels pares i mares dels seus fills a la nostra Mare, la nostra Reina i el nostre Tresor, era un termòmetre del nostre amor com a tortosins, a la Mare de Déu de la Cinta.

_07G4324-1La Missa va ser molt participada i cal destacar que tot i ser-hi presents tants xiquets i xiquetes, amb un comportament excel·lent, tothom va participar-hi amb molta devoció. La 1ª lectura fou del llibre de l’Èxode( Ex 32, 7-11.13-14): “…Faré que la vostra descendència sigui tan nombrosa com les estrelles del cel…” El Salm responsorial (50): “Aniré a trobar el meu pare i li diré: Pare he pecat”. La 2ª lectura de la primera carta de sant Pau a Timoteu (1 Tm 1, 12-17): “… Jesucrist vingué al món a salvar els pecadors, i entre els pecadors jo sóc el primer…”

Mn. Arín proclamà l’Evangeli de “L’ovella perduda” (Lc 15, 1-10) en el qual centrà l’homilia. Entre altres coses ens digué: Tots els evangelis presenten fotografies de Déu i totes són boniques, però la d’avui és extraordinària. Ens presenta un Déu qui estima i està boig d’amor. Si un pastor té al seu ramat cent ovelles i en perd una, abans d’anar a buscar la perduda, s’asseguraria les noranta-nou.  Però Jesús va a buscar la perduda i quan la troba diu: “Veniu a celebrar-ho, he trobat l’ovella que havia perdut. Us asseguro que al cel hi haurà també més alegria per un sol pecador convertit que no pas per noranta-nou justos que no necessiten convertir-se”. Això significa que Déu ens estima tant, que el seu amor no es mesura pels càlculs humans. Recordo una frase que deia el qui va ser el nostre Bisbe, Dn. Ricardo: “Pare, sé que m’estimes així com sóc, però em somnies millor del que sóc”. Així ens estima Déu, tal com som, sense mirar si ens ho mereixem.  Pares d’estes criatures  que avui presentareu a la Mare de Déu; sentiu-vos estimats per Déu i per la seua Mare. Que així sigue.

Al moment de les pregàries es demanà de manera especial per tots els xiquets/es que cada vegada coneguin i estimin més la Mare de Déu.

Abans de finalitzar la celebració, Mn. Arín donà les següents informacions: El proper dissabte, dia 17, a  la Missa de les 6 del vespre, m’acomiadaré com a Rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral i el diumenge 18, prendré possessió com a Rector de la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. El mateix dia, a la Missa de 9 h, Mn. Membrado prendrà possessió com a Rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral.

Tot seguit els xiquets i xiquetes acompanyats dels seus pares, es van posar davant l’altar per a_07G4350-1 presentar-los a la Mare de Déu de la Cinta,  pregant tots junts: “Mare de Déu de la Cinta, us oferim el nostre fill/a… Gràcies per fer-nos pares, que sapiguem ser-ho com Tu ho vas ser…  Que la sagrada Cinta lligui sempre els nostres cors amb Tu. Mare apreteu la llaçada que no es desfaci mai més. A veu plena et diem avui que et presentem el nostre fill/a: Nostra Cinta sobretot!  Mentre cantàvem l’himne a la nostra Patrona, els xiquets primer i després tots els fidels, vam venerar la Relíquia. Que Maria sigue el far que ens il·lumina per arribar  a Jesús, el nostre port de salvació.

                                                                   Maria Joana Querol Beltrán