El diumenge, 10 de setembre, a les 10’30 h. tingué lloc al claustre de la Catedral, el lliurament d’un pin commemoratiu amb el lema: “Jo Cinta”, a totes les dones que porten el nom de Cinta. També es lliurà als pares dels xiquets/es que havien de ser presentats a la Mare de Déu, un llibret acreditatiu amb les dades.

A les 11 h. van entrar en processó a la Capella de la Cinta, el Prior, 2Mn. José Mª Membrado amb la Relíquia de la Cinta, els membres de la Reial Arxiconfraria i de la Cort d’Honor. Tot seguit,  la Presidenta i Vicepresidenta de la Cort d’Honor van fer entrega a Mn. Membrado d’un humeral per portar el Reliquiari i a continuació la Sra. Maria Cinta Audí Minguell, capeller de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, digué unes paraules de benvinguda, aprofitant l’avinentesa per invitar la gent a fer-se confrares o membres de la Cort d’Honor. Felicità els pares que havien portat els seus fills per presentar-los a la Mare de Déu. Ens comentà que és molt bonic per a les tortosines portar el nom de Cinta i que  l’any 1316 ja hi havia enregistrada una noia amb el nom de Cinta, a la parròquia de Gènova (Ferreries). Les seues darreres paraules foren: “Nostra Cinta sobretot. Visca la Mare de Déu de la Cinta!”

Després  el Prior remarcà que dintre de la Novena, avui era un dia molt especial, perquè s’havia de beneir la nova imatge de la Mare de Déu de la Cinta, que es col·locaria a la façana principal de la Catedral. També un dia especial per a totes les tortosines que porten el nom de Cinta, a les qui felicito i la presentació de 42 xiquets/es que dintre uns moments durem a terme. És molt important que presenteu els vostres fills i filles a la Mare de Déu. Quan Jesús li digué a sant Joan: Aquí tens la teua Mare, en aquell moment Joan representava tots els homes i dones del món i ens diu l’Evangeli que Joan l’acollí a casa 1seua.  La Mare de Déu estarà molt contenta d’aquesta presentació, però encara ho estarà més si el nostre comportament és com ella espera. Seguim l’exemple de la nostra Mare .

Després els pares i mares que portaven els seus fills i filles per presentar-los a la Mare de Déu, van passar a la part de davant la Capella, uns al presbiteri i els altres baix, però tots al voltant de la Relíquia de la Mare de Déu, mentre cantàvem l’himne de la Cinta. Mn. Membrado va llegir la pregària dels pares i els pares amb veu baixa també van recitar-la: “Mare de Déu de la Cinta, us oferim el nostre fill, que en la seua primera alenada ja es va trobar amb el vostre bes, i te’l presentem perquè com Jesús el teu fill, creixi ple d’enteniment… Que la sagrada Cinta lligue sempre els nostres cors amb Tu. Mare, apreteu la llaçada de l’amor que no es desface mai més… Nostra Cinta sobretot!” A continuació van ser presentats els 4xiquets i xiquetes a la Mare Déu i tot seguit van venerar la Relíquia.

La part musical fou a càrrec de Joan Redó a l’orgue i de Carme Pons a la viola. Van interpretar les següents obres: “Aria” de Bach, “Adagio” Albinoni, Rêverie” de Schumann, “Jésus, ma joie” de Bach, “Ave Maria” de Schubert i “Lascia  Ch’io pianga” de Häendel. Després de la celebració, van seguir interpretant en l’espai de temps que quedà fins a la celebració de l’Eucaristia a l’altar major, presidida pel Nunci de sa Santedat, Mons. Renzo Fratini.

La presentació dels xiquets i xiquetes fou com sempre, una celebració molt reeixida i molt ben preparada per la Cort d’Honor.

                                                                       Maria Joana Querol Beltrán