El dia 2 d’agost, la Gna. Mª Carmen Vergés Zamora, deixà aquest món per passar a la Casa del Pare. Nasqué a Tortosa l’any 1931 i era filla d’una família profundament cristiana i nombrosa; era la més gran de cinc germans. Cursà els seus estudis i fou una excel·lent professora de música.

Des de la seva primera joventut va sentir la crida del Senyor i el desig d’ajudar els més necessitats. Aquest va ser el motor que la impulsà a ser missionera. L’any 1957 ingressà al noviciat de Pamplona, on es va trobar amb altres joves, que com ella, es preparaven per anar a missions. Va fer la seva professió religiosa i el seu destí fou Xile, treballant de professora de música al Col·legi Central de Santiago de Xile. També fou organista de la comunitat.

foto maria del carme vergs zamoraDesprés de tretze anys de servir aquella parcel·la d’Església, fou destinada a Mèxic l’any 1974. Estava immersa en llocs de molta pobresa. Allí tenia grups d’oració, formava catequistes i treballà en tot el que era al seu abast, essent alegria i consol per als que l’envoltaven. Va romandre a Mèxic fins l’any 2011 que va regressar a Espanya, donat el seu estat precari de salut; tanmateix mai no sortia de la seva boca una queixa. Mª Carmen sabia acceptar, oferir i agrair la voluntat de Déu.

Era una gran enamorada de l’Eucaristia. Parlava poc i, molt suau i es mostrava molt agraïda quan se li feia un petit detall. Amb molta freqüència deia: “Estimem Déu i els germans, que és el que ens demana el Senyor”.

Que des del cel intercedeixi pels nostres missioners, que com Mª Carmen, van deixar-ho tot per lliurar-se al servei dels germans més necessitats, amb el desig de contribuir a la nova evangelització i a l’extensió del Regne de Déu.  Delegació Diocesana de Missions