El passat 24 de juny, la comunitat cristiana de Campredó celebrava la festa parroquial. La Missa presidida pel sr. Bisbe, don Enrique, la 06-24 cuadre Campredóprocessó amb la imatge del Sant i l’ofrena de flors i fruits, el sopar que va reunir a prop de 200 persones, el bingo i el ball per acabar la diada.
La novetat especial d’aquest any va ser el nou quadre que ha pintat l’artista Joan Rebull i que al final de la Missa el sr. Bisbe va beneir.
Després del de la Santa Cena, inaugurat l’any 2015, ara ha quedat penjat un quadre sobre el Lavatori dels peus que Jesús va fer als seus apòstols. És un quadre a l’oli de prop de 3m de llarg per 2m d’alçada, sobre taula.
La pintura recull el moment en el que Jesús va a rentar els peus a Pere i aquest es nega, demanant tot seguit –en saber el significat del fet- que el renti sencer. Un diàleg que l’artista explica amb el joc de mans de Jesús, Pere, un apòstol i la mirada de la Mare de Déu. L’escena contemplada per la resta d’apòstols té com a protagonistes també Maria, la mare de Jesús, que amb un lleu somriure es mira a Pere; Maria Magdalena que, agenollada al costat de Jesús, l’ajuda a rentar els peus; Maria la de Cleofàs, asseguda entre altres apòstols, que els indica cap a on han de mirar.
Una altra característica diferenciadora de l’obra és el paisatge que es pot veure a la finestra: la silueta del macís del port de Caro i la corba que fa l’Ebre al seu pas per Campredó, tot des de la perspectiva de l’Ermita de la Mare de Déu de Solicrú a la partida de Font de Quinto.
La festa, com cada any: senzilla, participada, bonica. I com a record el quadre que amb el de la Santa Cena completa un dels moments més intensos de la vida de Jesús.